Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες

1998

Αν εσείς και η οικογένειά σας είστε λάτρεις του κρέατος, τότε αυτή η συνταγή είναι γραμμένη για εσάς. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίματος και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα.

Πώς να φτιάξετε λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που… λιώνουν στο στόμα!

Τι θα χρειαστείτε

1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 χοιρινές μπριζόλες
Αλάτι / Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο
Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

Βήμα 2ο
Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 3ο
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.

Βήμα 4ο
Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 5ο
Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 βαθμούς και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.
Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.

Καλή Επιτυχία!

πηγή: golamia.gr