Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Βρέθηκε σπάνιο αντίγραφο έργου του που είχε κλαπεί στη Νάπολη

170

Το αυθεντικό έργο είχε δημοπρατηθεί έναντι 450 εκατ. δολαρίων
Ένα σπάνιο αντίτυπο του κορυφαίου έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Salvator Mundi», που είχε κλαπεί από εκκλησία της Νάπολης, βρέθηκε από ιταλική αστυνομία. Το 500 ετών αντίγραφο του έργου που αναπαριστά τον Ιησού Χριστό έκανε φτερά κατά την διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού χωρίς η κλοπή να γίνει αντιληπτή από τους ιερείς του ναού.

Βρέθηκε τελικά, κατά την διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας, σε ένα διαμέρισμα στη Νάπολη. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είπε πως είχε αγοράσει τον πίνακα από κάποια υπαίθρια αγορά οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν τις αρχές.

Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο πρωτότυπο έργο του Ντα Βίντσι είχε πωληθεί, το 2017 σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις, στην τιμή – ρεκόρ των 450 εκατ δολαρίων! Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι πλειοδότης προερχόταν από τους κύκλους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και αγόρασε τον πίνακα για λογαριασμό του μουσείου Λούβρου του Άμπου Ντάμπι. Παρά το γεγονός είχε προγραμματιστεί να εκτεθεί από πέρσι, η έκθεση αναβλήθηκε οπότε το έργο δεν έχει βγει ακόμη σε δημόσια θέα.

Πηγή: prwtothema