Λόγια υποστήριξης για τον Κωστή Μαραβέγια: “Μην προσπαθείτε να τον εξοντώσετε ηθικά”!

2468

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Γνωστός ερμηνευτής και τραγουδοποιός “ξεσπάθωσε” στα social media έναντι του σκανδάλου με την πολύκροτη αμοιβή του Κωστή Μαραβέγια στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία του δήμου Αθηναίων.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ακούστηκε ότι συμφώνησε να λάβει 6.000€, για συμμετοχή μόλις 22 λεπτών στην πρωτοχρονιάτικη φιέστα των εκδηλώσεων της πρωτεύουσας με την αλλαγή της νέας χρονιάς.

Ο Στάθης Δρογώσης όμως, που θέλησε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη προσπαθώντας να σταματήσει τη “λασπολογία” σε βάρος του συναδέλφου του, έσπευσε να επισημάνει πως το κόστος συμμετοχής κρύβει φόρους αλλά και την αμοιβή της εταιρείας παραγωγής, που κατεβάζουν το καθαρό ποσό που θα εισπράξει ο ερμηνευτής κοντά στα 1000€. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Δρογώση στο facebook έχει ως εξής:

«Η επίθεση στον Κωστή Μαραβέγια από ανίδεους δημοσιογράφους και χαιρέκακα trolls του facebook είναι εξοργιστική. Ο Κωστής είναι πετυχημένος με sold out παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Χειμώνα καλοκαίρι. Είναι στα καλύτερά του χρόνια, δημιουργικός και αφοσιωμένος στην τέχνη του. Καταλαβαίνω ότι μουσικά δε γίνεται να αρέσει σε όλους. Το ίδιο ισχύει και για τη φωνή του, την παρουσία του στη σκηνή. Όμως κάντε κριτική δίσκων ή συναυλιών. Αν δεν τον γουστάρετε μην προσπαθείτε να τον εξοντώσετε ηθικά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Η αμοιβή που βλέπετε έχει φόρους και αντιστοιχεί και σε μουσικούς και σε αμοιβή της εταιρείας παραγωγής του. Το τελικό ποσό που θα πάρει καθαρά, είναι λίγο πάνω απο 1000€. Και δεν αυτοπροτάθηκε. Ο ΟΠΑΝΔΑ (στον οποίο είμαι σύμβουλος εκλεγμένος από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας) του έκανε πρόταση. Θα παίξει μαζί με την Βig Βand του δήμου. Και τον ενορχηστρωτή για τα τραγούδια του θα τον πληρώσει ο ίδιος.»

O ίδιος συνέχισε να απευθύνεται διαδικτυακά σε αυτούς που κατακεραύνωσαν τον Κωστή Μαραβέγια χωρίς να εξετάσουν τα δεδομένα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα «σκληρή» γλώσσα: «Πηγαίνετε στα μπουζούκια με τις Πάολες που εκθειάζετε εδώ μέσα να δείτε μεροκάματα. Ρωτήστε για ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς πόσα παίρνουν στα σκυλάδικα που ξανανακαλύψατε τελευταία και μας τα μοστράρετε ως τέχνη. Υπάρχει κι ένα όριο στον κανιβαλισμό. Χτες βρίζατε την Κούνεβα. Είστε η ντροπή της δημοσιογραφίας. Και κάτι ακόμα: Κριτική για τις εκδηλώσεις έκανα κι εγώ. Μίλησα για τη διαδικασία, για την ανάγκη διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού κλπ. Εκεί είναι η ουσία κι όχι στο πόσα παίρνει ο Κωστής. Ο οποίος έντιμα έκανε ξεχωριστό συμφωνητικό και δεν κρύφτηκε μέσα σε αμοιβές σκηνοθετών, μακιγιέζ …και άντε μην ανοίξω το στόμα μου! Αλλά είναι εύκολο να βρίζεις τον Μαραβέγια. Είναι και της μόδας!»

Τέλος, ο Δρογώσης πήρε το βάρος της ευθύνης από επιλογή και φρόντισε να αποκαλύψει μια άγνωστη πτυχή δραστηριότητας του Κωστή Μαραβέγια, ως δικαίωση για το ποιος πραγματικά είναι ο δημοφιλής ερμηνευτής. «Είναι προσωπικό και θα το γράψω και ας είχα συμφωνήσει με τον Κωστή να μην το πω. Ο Κωστής δίνει χρήματα σε κοινωνικούς σκοπούς. Συνεχώς. Και προσφέρει και δωρεάν το όνομά του σε συναυλίες αλληλεγγύης. Και πρόσφατα μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου πρόσφεραν όλη τους την αμοιβή στο Κοινωνικό Ωδείο και στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: 5.000€ μάζεψε για το ωδείο και άλλες 5.000€ για το Ιατρείο με τη συναυλία του “Δίεση”. Αυτά δεν τα μαθαίνετε. Ή δε σας νοιάζουν. Γι΄αυτό αφήστε το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι ήσυχο».