Λοταρία αποδείξεων: Έρχεται η δεύτερη κλήρωση αλλά δεν έχουν πληρωθεί οι πρώτοι τυχεροί

965

Την ώρα που στο ΥΠΟΙΚ ετοιμάζονται για την επόμενη λοταρία αποδείξεων την Παρασκευή,  22 Δεκεμβρίου, ακόμα αναζητούνται οι τυχεροί από την πρώτη κλήρωση.

Αν και αρχικά είχε προβλεφθεί ότι τα 1.000 ευρώ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των νικητών από την προηγούμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, τελικά όλα πήγαν πίσω. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν όλοι οι νικητές, αφού πολλοί δεν έχουν δηλώσει IBAN στο taxis με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν τα τα κέρδη τους.

Παρ΄ όλα αυτά, έρχεται η μεγάλη λοταρία των 9.000.000 ευρώ, που έχει προγραμματιστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου.  Την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να προχωρήσουν στην επόμενη -δεύτερη- κλήρωση με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

Προϋπόθεση είναι να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες, προκειμένου βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει να διεξαχθεί η κλήρωση την Παρασκευή 22α Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, στην οποία θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς.

Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα απο την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήρωση αφορούσε τις συναλλαγές του Οκτωβρίου. Στους 1.000 τυχερούς της κλήρωσης αυτής, το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς σήμερα, εκτός απροόπτου.