Μαρία Ναυπλιώτου: “Δεν χτίζω πια πάνω στην άμμο”

5412

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα ταινία του Θοδωρή Αθερίδη “Τέλειοι ξένοι”, η Μαρία Ναυπλιώτου έδωσε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο περιοδικό “Γυναίκα” μιλώντας περί ομορφιάς, έρωτα και σχέσεων – τα πιο συνηθισμένα θέματα συζητήσεων στα γυναικεία “πηγαδάκια” αλλά συγχρόνως και τα πιο διαχρονικά!

Όσο αφορά τις σχέσεις, η Μαρία πιστεύει ότι οι γυναίκες έχουν μεγάλες προσδοκίες από τους άνδρες. Μια αντιμετώπιση ουσιαστικά λαθεμένη, καθώς δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από εκείνους: “Ζούμε σε έναν κόσμο πάρα πολύ περίπλοκο, στον οποίο δεν υπάρχει τίποτα, κοινωνικά, που να ισχυροποιεί τους δεσμούς που ανέπτυσσαν οι γονείς μας. Ο γάμος, το διαζύγιο, είναι όλα πολύ απλά σήμερα. Σίγουρα είναι καλύτερα τώρα. Τότε οι άνθρωποι έμεναν μαζί και ήταν πάρα πολύ δυστυχισμένοι. Είναι χειρότερο να είσαι με κάποιον και να νιώθεις μοναξιά παρά να είσαι μόνος σου από επιλογή”. Αμέσως μετά, τοποθετώντας την απάντησή της σε προσωπικό επίπεδο, έσπευσε να διευκρινήσει: “Οι γυναίκες είμαστε πιο περίπλοκες, αλλά εγώ μεγαλώνοντας θέλω άλλα πράγματα από εκείνους. Είμαι πιο απενεχοποιημένη απέναντι στις καταστάσεις, μπορώ να απολαμβάνω κάποια πράγματα χωρίς τις χίμαιρες της νεανικής μου ηλικίας. Δεν χτίζω πια πάνω στην άμμο και δεν περιμένω από έναν άνδρα να με σώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποζητώ συναισθηματική ασφάλεια, αλλά δεν περιμένω να αλλάξει τη ζωή μου”.

Το φετινό χειμώνα η Μαρία Ναυπλιώτου υποδύεται την Κατερίνα και συμπρωταγωνιστεί με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο έργο “Το ημέρωμα της στρίγγλας” στο θέατρο Βρετάνια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.