Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 2 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικό
- λίγες σταγόνες χυμός λεμόνι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
- κρεμμύδι και χρωματιστές πιπεριές σε τέταρτα
Για το κους κους
- 2 φλ. κους κους
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 1 μελιτζάνα
- κόκκινη και κίτρινη πιπερίες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκύθι
- μαϊντανό
- δυόσμο και κόλιανδρο ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
- 1/2 φλ. χυμός λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το κοντοσούβλι κοτόπουλο, κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το κρέας. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το σιρόπι, το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες. Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικα, πιπεριές και κρεμμύδι. Ψήνουμε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15′, γυρίζοντάς το κάθε 3′-4′ για να ψηθεί απο όλες τις πλευρές.
Όση ώρα ψήνεται, αν θέλουμε το αλείφουμε με σιρόπι μπαλάμικο.
Βαζουμε το κους κους σε μπολ και το καλύπτουμε με το νερό να φουσκώσει.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές, τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10′-15′ στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν αλλά όχι να αλλάξουν χρώμα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τα υγρά υλικά, λάδι μπαλσάμικο, πορτοκάλι και λεμόνι. Ανακατεύουμε να κρυώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για το κους κους
Αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι, προσθέτουμε τα λαχανικα με όλα τα υγρά τους και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Το κους κους αν μείνει μερικές ώρες με τα υλικά του να μαριναριστεί, γίνεται τέλειο
Πηγή: argiro