Μαθητής από την Κρήτη έπαιξε… λύρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! (video)

1431

Το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασε ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Χανίων Γιώργος Παπαγεωργίου από μαθητές σχολείων όλης της Ευρώπης… όταν έπαιξε λύρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιώργος κατέκτησε την 3η θέση στα Χανιά στο διαγωνισμό Euroscola (από 378 υποψήφιους μαθητές Β’ & Γ’ Λυκείου στην Κρήτη). Ο ίδιος σκόρπισε υπερηφάνεια, χαρά & συγκίνηση όχι μόνο το Μουσικό Σχολείο και τα Χανιά αλλά… & ολόκληρη την ελληνική επικράτεια!

Ο Γιώργος μαζί με τους άλλους δύο μαθητές… την Κατερίνα και τον Μανώλη, εμφανίστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μίλησαν για την Κρήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και τις δυσκολίες από τις οποίες μαστίζεται & υποφέρει τα τελευταία χρόνια.

  • Η συγκινητική ομιλία του στην Ευρωβουλή

«Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ερχόμαστε από το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο της Μεσογείου, την Κρήτη.

Ο χρυσός ήλιος, τα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών, το απίθανο φαγητό και οι φιλόξενοι άνθρωποι χαρακτηρίζουν απόλυτα το νησί μας. Κάθε μέρος στην Κρήτη έχει μία μοναδική ομορφιά: τα βουνά και τα φαράγγια, σε κάνουν να αισθάνεσαι το μεγαλείο της φύσης και σου χαρίζουν απόλυτη ηρεμία. Μπορείς να γυρίσεις την Κρήτη και να νομίζεις ότι έχεις γυρίσει τον μισό πλανήτη.

Τα αρχαία μνημεία διηγούνται την ιστορία των ανθρώπων μας και δείχνουν την λαμπρότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε περισσότερα για την πατρίδα μας όμως έχουμε περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζετε.

Για παράδειγμα, τα αρχαία ελληνικά ήταν μία από τις πρώτες γλώσσες και αυτή που ενέπνευσε σχεδόν όλες τις μοντέρνες γλώσσες.

Στην καθημερινή σας ζωή χρησιμοποιείτε ελληνικές λέξεις, όπως δημοκρατία, μαθηματικά, αεροπλάνο, αθλητής, τηλέφωνο και πολλές άλλες.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι ίσως ο πρώτος πολιτισμός στην Ευρώπη, άνθησε στην Ελλάδα. Οι μινωίτες είχαν σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, πιθανόν μέσω των προϊόντων μας, σταφύλια, λάδι και πολλά άλλα.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ καλά αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και προσπαθούν πολύ σκληρά για να έχουν μία καλή ζωή.

Η χώρα μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Έχουμε πληθώρα φυσικών πόρων, εύφορη γη, εργατικούς ανθρώπους, εξαιρετικούς επιστήμονες. Πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις, όπως στον τομέα του τουρισμού, μπορούν να δώσουν δώσουν την λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Το λαμπρό παρελθόν της Ελλάδας είναι γνωστό σε όλους. Όμως εμείς οι νέοι οφείλουμε να μη μένουμε στο παρελθόν, αλλά να εστιάζουμε στο μέλλον. Ίσως το μέλλον της χώρας μας να φαίνεται αβέβαιο, όμως όπως είπε και ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, «εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

πηγή: e-thessalia.gr