Ο Robert De Niro μιλά ανοιχτά για το αυτιστικό του παιδί και την επικινδυνότητα των εμβολιασμών

1561

Τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι εμβολιασμοί που γίνονται στα παιδιά και στις έγκυες γυναίκες, εξέφρασε σε συνέντευξη που έδωσε ο Robert De Niro στην εκπομπή «Full Measure» με την Sharyl Attkisson.

Ο 73χρονος ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι οι εμβολιασμοί σε παιδιά και εγκύους εγκυμονούν κινδύνους και -κατά τον ίδιο- συνδέονται με ασθένειες που προκαλούνται από αυτούς, όπως ο αυτισμός, καθώς ο ηθοποιός είναι πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού.

«Πού είναι η επιστήμη;» αναρωτήθηκε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Εδώ είναι όλα αυτά που έχουμε από όλες αυτές τις μελέτες και εδώ, όπως φαίνονται τα πράγματα, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Παρότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολιασμών και του αυτισμού, ωστόσο ο ηθοποιός δήλωσε στο «Page Six»: «Ποιος τους έβαλε εκεί, πώς τοποθετήθηκαν;»

Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση ενός ντοκιμαντέρ που κατηγορούσε το CDC ότι καλύπτει την σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και την αύξηση των ποσοστών αυτισμού και που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τριμπέκα, ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τον Robert F. Kennedy Jr. για την αμφισβήτηση της ασφάλειας του εμβολιασμού σε παιδιά και εγκύους.

Ο Kennedy υποστήριξε ότι έχει επιλεγεί για να προεδρεύσει μιας νέας επιτροπής ασφάλειας των εμβολίων από τη διοίκηση του Trump, όταν μίλησε στο National Press Club στην Ουάσιγκτον για το θέμα αυτό: «Από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση λέει ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα ψάρια καθώς περιέχουν υδράργυρο και υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν τα έμβρυά τους και από την άλλη το CDC υποστηρίζει ότι οι έγκυες, τα βρέφη και τα παιδιά μπορούν να δέχονται εμβόλια που περιέχουν υδράργυρο», είπε ο Kennedy.

Ο De Niro που συναντήθηκε με τον Kennedy στην Ουάσιγκτον είπε ότι δεν είναι κατά των εμβολιασμών, αλλά θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες. «Εμβολιάζομαι συνεχώς και τα παιδιά μου έχουν εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει κάτι λάθος και θα πρέπει να διορθωθεί.»

 

πηγή: livester.gr