Ματωμένες ποδιές έξω από το Υπουργείο Υγείας

1014
ӵ㪝��顬ᱴ�򠝮� �𯵱㥟㥟Რ᰼ �ЏńǍ, 쥠ᶯ񬞠�С㼳쩡 Ǭݱ᠍ﳧ륵�筠Н찴砱2 ̡/�16. (EUROKINISSI)

 

Πανό με ματωμένες ποδιές  κρέμασαν το πρωί της Πέμπτης έξω από την είσοδο του Υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

΄Ενα πανό αφιέρωσαν και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, καταγγέλοντας την παρέμβασή του στις λίστες της προκήρυξης για την πρόσληψη γιατρών σε ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έγραφε: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Πολάκης… μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Τα μέλη της Ομοσπονδίας έκαναν έκκληση σε πρωθυπουργό και κυβέρνηση να πράξουν τα δέοντα για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας, όπου όπως κατήγγειλαν, οι ασθενείς πια ψάχνουν με… κερί για κρεβάτι στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας  διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας, εάν δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας και εάν είχε τελεσφορήσει το διαχρονικό αίτημα της νοσηλευτικής κοινότητας να θεσμοθετηθεί μια διακριτή επαγγελματική ταυτότητα μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.