Μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – Μπλακ άουτ στα μέσα μεταφοράς

1110

Με μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 17:30 στο Σύνταγμα με αίτημα «να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή».

Στις 17:00  η ΓΣΕΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επίσης στο Σύνταγμα, αναφέροντας ότι «η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και ο ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Κυριακή στις 17.30 μ.μ. στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος».

Μπλακ άουτ επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Κυριακή, λόγω απεργίας των εργαζομένων σε αυτά που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο. Ακινητοποιημένα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.