Με αποδοκιμασίες η «υποδοχή» Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο Κρήτης

1163

Aποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών  έγινε ο Γιώργος Κατρούγκαλος  στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά την Καλαμάτα, ο Υπουργός Εργασίας βρέθηκε στην Κρήτη και εισερχόμενος στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συγκεντρωμένοι του τα «έψαλαν» για τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατα της μνημονιακής πολιτικής: “Εεε, ωωω πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω” ήταν ένα από αυτά…Ακολούθησαν αποδοκιμασίες και γιουχαϊσματα.

Mόλις ο κ. Κατρούγκαλος πλησίασε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τού άπλωσε το χέρι να τον χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, επιδεικτικά, απέφυγε να σφίξει το χέρι του Υπουργού.  Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο  με τον υπουργό Εργασίας ν’ ανταπαντά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Ο κ. Βοργιάς ανέφερε ότι με τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου , ενώ την ίδια ώρα δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για “μαύρη πληροφόρηση” αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης, και για ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των μέτρων που θα φέρουν άνοδο της οικονομίας, όπως ισχυρίστηκε.

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου καλοσωρίζοντας τον κ.Κατρούγκαλο, τον κάλεσε να συμβάλλει στην λήψη μέτρων που να μειώνουν τις επιπτώσεις των “μνημονίων” για τους ασθενέστερους. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα προσλήψεων και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες εργαζομένων στον Δήμο.

Ο Υπουργός Εργασίας θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το βράδυ  η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις»