Με νότες νοσταλγίας η έκθεση φωτογραφίας στο Σύνταγμα

1496

“Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της” ονομάζεται η έκθεση φωτογραφίας που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στο Μετρό του Συντάγματος. Μέσα από τα μάτια των κατοίκων της πόλης, οι προσωπικές εμπειρίες αποκτούν εικόνα και αιχμαλωτίζουν στιγμές με φόντο την πρωτεύουσα και τις γειτονιές της, που άλλοτε φανέρωνε την ομορφιά της, μέσα από τις μυρωδιές της αθωότητας και της γλύκας που σου χαρίζει ένα αληθινό βλέμμα. Εδώ έζησαν άνθρωποι που δεν ξέχασαν ποτέ τον τόπο καταγωγής τους και αγάπησαν την Αθήνα γιατί συνέδεσαν το ξεχωριστό της άρωμα με αγαπημένες αναμνήσεις. Εδώ γεννήθηκαν και έμαθαν γράμματα, ένιωσαν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στην εφηβεία, έκαναν τη δική τους οικογένεια, έφτιαξαν σπίτια και άνοιξαν τα δικά τους καταστήματα, τιμώντας τον τόπο που τους μεγάλωσε.

Αυτό ήταν και το ζητούμενο απόπειρας καταγραφής της σημερινής μητρόπολης, μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας που εμπνεύστηκαν οι Atenistas την περασμένη άνοιξη και διοργάνωσαν μαζί με τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.E, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συμμετεχόντων της από τις 16 Οκτωβρίου στη γνωστή αίθουσα του σταθμού. Η καθημερινότητα της Αθήνας αποκτά σάρκα και οστά μέσα από 70 φωτογραφίες που απεικονίζουν κάθε λογής ιστορίες, αναμεμειγμένες με χαρά, λύπη και μικρές ή μεγάλες αγωνίες της αλησμόνητης εκείνης εποχής.

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μετρό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με βράβευση των νικητών, στις 7.00 το απόγευμα.