Ιδιοκτήτης εστιατορίου εκδικείται τραπεζίτες με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

1960

Κατά τον Alexandre Callet «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Για να ακριβολογούμε, για αυτόν τον Γάλλο ιδιοκτήτη εστιατορίου …η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που δεν τρώγεται καθόλου!

Η χαρακτηριστική πινακίδα έξω από την είσοδο του εστιατορίου του το δηλώνει ξεκάθαρα: «Τα σκυλιά είναι καλοδεχούμενα, οι τραπεζίτες απαγορεύονται (εκτός κι αν πληρώσουν είσοδο 70,000 ευρώ)».

Tο Les Ecuries de Richelieu ανήκει στο κατάλογο των πιο φημισμένων εστιατορίων καθώς συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Michelin και τα ετήσια έσοδά του αγγίζουν μέχρι τα 300.000 ευρώ. Όμως, σε μια εποχή που το τραπεζικό σύστημα της Γαλλίας φαίνεται να μην ευνοεί ούτε τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι τραπεζίτες της χώρας απέρριψαν σχεδόν είκοσι φορές την αίτηση υποβολής δανείου του Callet, ίσο με 70.000 ευρώ. Εκείνος, προφανώς ταπεινωμένος και προδομένος από το γεγονός ότι οι περισσότεροι τον γνώριζαν προσωπικά και είχαν δειπνήσει στο εστιατόριό του, αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν από εδώ και στο εξής να περάσει τη πόρτα της επιχείρησής του καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του, πιστεύει στην αμοιβαιότητα! Ουσιαστικά ο 30χρονος ιδιοκτήτης καταγγέλλει και θεωρεί ότι η εμπειρία του είναι μια από τις χιλιάδες που αντικατοπτρίζουν τον άσχημο τρόπο συμπεριφοράς ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος της χώρας του απέναντι στους νέους επιχειρηματίες.