Μυστήριο για την εξαφάνιση της 4χρονης Μαρίας

849

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της 4χρονης Μαρίας- Ειρήνης, η οποία  εξαφανίστηκε για 20 ολόκληρες ώρες από την περιοχή του Σκαραμαγκά την Κυριακή του Πάσχα.

Οι γονείς της, στους οποίους ασκήθηκε την Τρίτη το πρωί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, θα δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι τους όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

H 4χρονη παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων μέχρι την άρση της εισαγγελικής εντολής . ΄Εχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία της ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σταματάει να ζητάει τη μαμά της. Κοντά της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγοι προκειμένου να τη βοηθήσουν  να  ξεπεράσει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα τον εφιάλτη που βίωσε.

Λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα η τετράχρονη Μαρία εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του.

Η περιπέτεια της μικρής είχε αίσιο τέλος, αφού βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα όπου χάθηκαν τα ίχνη της.Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Στο πλευρό του παιδιού, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, βρέθηκαν αμέσως παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπάθησαν να το ηρεμήσουν και να μάθουν τι του συνέβη και πώς χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη του το μεσημέρι της Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. με τη Μαρία-Ειρήνη διαπίστωσαν ότι  όσα  τους είπε η μικρή δεν συμφωνούσαν  με όσα είχε ισχυριστεί η οικογένεια ότι δηλαδή το παιδί χάθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων από μπροστά τους με τον πατέρα της να μιλά για απαγωγή του παιδιού του από τσιγγάνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους που την παρακολουθούν ότι πήγε να δει το μικρό άλογο και το σκυλάκι της και βρέθηκε στο δάσος , όπου την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς της και εκείνο φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως να επιστρέψει σε αυτούς. Η αστυνομία καλείται να λύσει το μυστήριο, καθώς από όσα είπε το κοριτσάκι δε φαίνεται να υπάρχει εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της απαγωγής που κατήγγειλε αρχικά η οικογένεια.