Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο του Prince

696

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις αιτίες θανάτου του θρύλου της μουσικής Prince που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Σύμφωνα με τοξικολογική γνωμάτευση από την από την νεκροψία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, δείχνει ότι στο σώμα του Prince όταν πέθανε βρέθηκε με “υπερβολικά υψηλή” συγκέντρωση φαιντανύλης στο σώμα του.

Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας, είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη κι έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη.

Εμπειρογνώμονες που δεν συνδέονται με την έρευνα για τις αιτίες θανάτου του αναφέρουν ότι οι αριθμοί από την εμπιστευτική τοξικολογική γνωμάτευση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η φαιντανύλη σκότωσε τον Prince.

 Η έκθεση αναφέρει ότι η συγκέντρωση της φαιντανύλης στο αίμα του Prince ήταν 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ επιβεβαιωμένα ο θάνατος μπορεί να επέλθει από συγκέντρωση της ουσίας από τα 3 έως τα 58 μικρογραμμάρια ανά λίτρο

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ο τραγουδιστής, ημέρες πριν το θάνατό του κατανάλωσε ένα εξόχως δυνατό οπιοειδές παυσίπονο, το Percocet, ενώ είναι γνωστό ότι λάμβανε παυσίπονα για ένα πρόβλημα στον γοφό του, για το οποίο μάλιστα είχε κάνει και εγχείρηση το 2010.

Το βράδυ πριν τον θάνατό του, ο μουσικός είχε επισκεφτεί ένα φαρμακείο, για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Πηγή: in.gr