Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις Τρίτη και Τετάρτη σε προαστιακό και τρένα

423

Με εμποδίων και αυτή την εβδομάδα θα γίνονται οι μετακινήσεις με τρένο και προαστιακό, καθώς νέες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι σιδηροδρομικοί.

Όπως έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αύριο Τρίτη θα υπάρξουν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 05.00 – 08.00 το πρωί, 13.00 και 16.00 το απόγευμα και 21.00 – 24.00 το βράδυ. Αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια.

Επιπλέον, για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, έχει προγραμματισθεί 24ωρη απεργία.

Tόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων», καταλήγουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.