Νέο σενάριο τρόμου: οι βομβιστές των Βρυξελλών ετοίμαζαν ραδιενεργή βόμβα

749

 

Τρόμο προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση και τα σχέδια των τρομοκρατών που σκόρπισαν το θάνατο στις Βρυξέλλες.  Η Daily Mail αναφέρει οτι πιθανότατα σχεδίαζαν την κατασκευή ραδιενεργού βόμβας, με υλικό από τον σταθμό, που βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες ήθελαν να απαγάγουν τον διευθυντή του εργοστασίου, με σκοπό να τον αναγκάσουν να τους βάλει μέσα στις εγκαταστάσεις. Αν όμως, δεν κατάφερναν να διασφαλίσουν την είσοδό τους, τότε με κάποιο τρόπο, θα προσπαθούσαν να κλέψουν ραδιενεργό υλικό για να κατασκευάσουν τη δική τους βόμβα.Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στη συνέχεια των πληροφοριών  ότι απαγορεύτηκε η είσοδος σε πυρηνικό σταθμό του Βελγίου σε 11 εργαζομένους, ύστερα από φόβους ότι παρείχαν πληροφόρηση εκ των έσω σε τρομοκράτες.

Τα αδέλφια τζιχαντιστές, Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, είχαν βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου, καιρό πριν οι ίδιοι ανατιναχτούν.Τώρα, εικάζεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η κατασκοπευτική αυτή επιχείρηση των δύο αδελφών εντασσόταν στο πλαίσιο προετοιμασίας ενός σχεδίου απαγωγής του επικεφαλής του βελγικού πυρηνικού προγράμματος, προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση σε μια από τις δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Εργάζονταν στο αεροδρόμιο οι καμικάζι των Βρυξελλών

Ενδεικτικό του τρόπου που κατάφερναν να αποκτούν πληροφόρηση εκ των έσω είναι το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε ο θείος των αδελφών βομβιστών, Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ Μπακράουι είχαν πιάσει δουλειά ως καθαριστές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν για τα κενά ασφαλείας που υπήρχαν αλλά και ερεύνησαν το πώς μπορούν να ξεφεύγουν από τους ελέγχους. «Δούλευαν ως καθαριστές στο αεροδρόμιο και ένα εστιατόριο. Δεν τελείωσαν το σχολείο. Καθάριζαν το αεροδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες» είπε ο θείος των Ελ Μπακράουι στη Daily Mail. Τα δυο αδέλφια εργάζονταν σε εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πληροφορία ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση του αεροδρομίου.