Νέο σοκ στη Γαλλία. Δύο άντρες εισέβαλαν με μαχαίρια σε εκκλησία και έσφαξαν τον ιερέα

1292

Τραγικό τέλος είχε η εισβολή δύο ενόπλων με μαχαίρι σε ναό στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας. Οι δύο άντρες εισέβαλαν στο ναό κρατώντας ομήρους τον ιερέα, τον οποίο έσφαξαν, δυο καλόγριες και αρκετούς πιστούς.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την ομηρία από μία καλόγρια που κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες.

Οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών, ενώ πριν είχαν προλάβει να σκοτώσουν τον πάστορα της ενορίας.

Oι δύο άντρες εισέβαλαν στη εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας κραδαίνοντας μαχαίρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Προς το παρόν τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης είναι άγνωστα ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής διέταξε έρευνα.

Για μία νέα επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών έκανε λόγο η αρχηγός της γαλλικής Ακροδεξιάς.
Σε μήνυμά της στο Twitter,η Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία νέα επίθεση που φέρει την σφραγίδα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«H Γαλλία κι ολόκληρος ο καθολικός κόσμος θρηνεί.Καταδικάζουμε την βάρβαρη αυτή επίθεση», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter o Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.