Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης χορεύουν την Κρήτη στην Αθήνα

1548

Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη “Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών”, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παράσταση κρητικών χορών με υψηλή δεξιοτεχνία, χορευτικό πάθος, ανάταση ψυχής και αυθεντικής κρητικής λεβεντιάς.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της σκέψης και του χαρακτήρα των αδερφών Μεγαλακάκη.

Οι αδερφοί Μεγαλακάκη επιφυλάσσουν στο κοινό εκπλήξεις κάθε Πέμπτη.

Στην συγκεκριμένη παράσταση, τα λόγια του μεγάλου κρητικού στοχαστή θα μετουσιωθούν σε χορευτική κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.

«Για εμάς η παράσταση αυτή είναι μία επανάσταση πολιτισμού , μία επίθεση στην δημιουργία και μία μάχη με ότι μας διχάζει και σε ότι μας οπισθοδρομεί» σημειώνουν οι ερευνητές – δάσκαλοι κρητικών χορών και δίδυμα αδέρφια Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης.

Θα έχουν στο πλευρό τους επίλεκτους και σπουδαίους χορευτές τους οποίους εκπαιδεύουν πολλά χρόνια, καθώς και τον ταλαντούχο νέο μουσικό Ανδρέα Γεωργιλάκη με τους συνεργάτες του. Ο θεατής παρακολουθεί τους χορευτές σε απόσταση αναπνοής, γεγονός το οποίο δημιουργεί μία ατμόσφαιρα συγκίνησης και κεφιού. Οι χορευτές εκφράζουν, μέσα από την δική τους ψυχοσύνθεση τους χορούς της Κρήτης. Έτσι ο θεατής συμμετέχει στο ταξίδι της ψυχής του χορευτή και συνειδητοποιεί ότι η αξία του κρητικού χορού είναι διαχρονική και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Κρητών. Η τέχνη του κρητικού χορού ανανεώνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Τα αισθήματα που εκπέμπουν οι κρητικοί χοροί είναι το ζητούμενο της παράστασης και μέσα από τα οποία αναπτύσσεται ο τρόπος έκφρασης, τροφοδοτώντας τους χορευτές με την πολυμορφία της θεατρικής απόδοσης.

Από 15 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Πέμπτη στις 21.00

Μethodia live stage
Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Bοτανικός
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 – 3458605

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ με ποτήρι κρασί ή μπύρα