Οι όμορφοι γονείς κάνουν κόρες!

3167

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Μια έρευνα, που διήρκησε 53 ολόκληρα χρόνια, έρχεται να μας ανοίξει τα μάτια! Και να εστιάσει στο γεγονός πως οι όμορφοι άνδρες τείνουν …σε είδος προς εξαφάνιση!

Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Satoshi Kanazawa, ψυχολόγο στο London School of Economics, οι όμορφοι άντρες «εξαφανίζονται» κατά την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα τα πιο γοητευτικά ζευγάρια να κάνουν κόρες και τα γονίδια της ομορφιάς να περνούν στο “ασθενές” φύλο!

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνονται επιπλέον από μια παλαιότερη μελέτη, όπου υποστήριζε επιστημονικά ότι οι όμορφες γυναίκες γεννούν κατά πλειοψηφία κόρες. Στην έρευνα -όπου διεξήχθη όταν τα παιδιά ήταν περίπου επτά ετών- συμμετείχαν περίπου 17.000 Βρετανοί ηλικίας 7-45 ετών, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι πιο όμορφοι εξ’ αυτών είχαν κόρες …ενώ οι λιγότερο “τραβηχτικοί” είχαν αποκτήσει μπόμπιρες!

Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας κρύβουν λόγους αμφισβήτησης και στη προκειμένη περίπτωση συναντούμε δύο παραμέτρους: Οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες ήταν μόλις επτά ετών, οπότε αυτό δεν αναιρεί ή σηματοδοτεί τη γοητεία τους αρκετά χρόνια αργότερα ως ενήλικες. Επιπλέον, ο δεύτερος λόγος είναι και ο πρώτος που θα σκεφτόταν εύλογα κάθε άνθρωπος: Πώς καθορίζεται το «ωραίο»; Και πώς αυτά τα πρότυπα διαφέρουν από χώρα σε χώρα; Aπό Ανατολή σε Δύση; Από δεκαετία σε δεκαετία; Από άνθρωπο σε άνθρωπο; Πολλά τα ερωτήματα!

Και πού ξέρει κανείς… Τα χαρακτηριστικά των όμορφων γυναικών τη σημερινή εποχή μπορεί να θεωρούνται αδιάφορα μετά από μερικά χρόνια καθώς τα πρότυπα, οι επιρροές αλλά και τα γούστα αλλάζουν! Ένα έχει σημασία: ότι τα όμορφα χαρακτηριστικά σε μια εμφάνιση δεν δείχνουν “όμορφα” όταν, εν τέλει, δεν συνοδεύονται από μια όμορφη ψυχή. Εξάλλου κάθε άνθρωπος από εμάς είναι μοναδικός σε αυτόν τον πλανήτη και αφήνει το δικό του αποτύπωμα στη ζωή, που όμοιο του δεν μπορεί να υπάρξει ξανά!