Οικογενειακή τραγωδία στο Βραχάτι! Σκότωσε τον ένα του γιο για το καλό του άλλου

994

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία στο Βραχάτι Κορινθίας, καθώς όπως προκύπτει, ο ηλικιωμένος που σκότωσε τον γιο του και αυτοκτόνησε, είχε σχεδιάσει τη δολοφονία.

Στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας του 85χρονου βρέθηκε σημείωμα, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έφτασε στο έγκλημα. Ο ηλικιωμένος φέρεται να αναφέρει ότι σκότωσε τον 49χρονο γιο του, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, προκειμένου να απαλλάξει τον άλλο του γιο από το δυσβάσταχτο βάρος της φροντίδας του αδελφού του. Στο ίδιο σημείωμα, ως άτυπη διαθήκη, ο ηλικιωμένος αναφέρει ότι αφήνει στο γιο του ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Το πρωί της Τρίτης, γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν πυροβολισμούς από το σπίτι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή τον πατέρα και δίπλα του ένα περίστροφο, ενώ μέσα στο σπίτι βρήκαν το άψυχο σώμα του 49χρονου γιου του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 43χρονος γιος του παιδοκτόνου και αυτόχειρα φέρεται να δήλωσε: «Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του έτσι για πλάκα. Προφανώς αν μου έλεγε κάτι θα τον εμπόδιζα, θα κατέβαινα κάτω. Μου το άφησε να το διαβάσω την άλλη ημέρα Ήταν 40 χρόνια στην πολεμική αεροπορία και 20 χρόνια δούλευε στην Ολυμπιακή. Έπαιρνε τις ψυχές 300 ανθρώπων κάθε ημέρα στα χέρια του. Δεν είχε άγχος, πίστευε στον εαυτό του. Το άγχος το απέκτησε τώρα με τα μνημόνια. Ήταν ταλαιπωρημένη η υγεία του αλλά και η ψυχολογία του. Δεν ήταν ψυχοπαθής ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα 30 χρόνια. Το αντιμετωπίσαμε όπως μπορούσαμε ως οικογένεια». Ο 49χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και πριν από ενάμιση χρόνο κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αττικής.