Παγκόσμιο σοκ! 272 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από τα 7,8 ρίχτερ στον Ισημερινό.

978

 

Aνεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία ο τραγικός απολογισμός είναι 272 νεκροί και περισσότεροι από 2.600 τραυματίες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων, ενώ  έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες και 3.500 αστυνομικοί στις περιοχές που έχουν πληγεί.΄Αλλοτε με τη βοήθεια μηχανημάτων,άλλοτε με τα ίδια τους τα χέρια οι διασώστες αναζητούν απεγνωσμένα επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα. Ο σεισμός ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις, καταστράφηκαν γέφυρες , κτίρια και δρόμοι.

Μετά την κύρια δόνηση, κατάγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο το έργο των σωστικών συνεργείων.

“Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία”, δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα και πρόσθεσε ότι όλα μπορεί να ξαναχτιστούν, δεν μπορούν όμως να έρθουν πίσω οι άνθρωποι που χάθηκαν και αυτό είναι το πιο οδυνηρό.

Πρόκειται για τη χειρότερη σεισμική δόνηση που έχει πλήξει τον Ισημερινό από το 1979.