Πανό στην πρόσοψη του Rex ανάρτησαν οι ηθοποιοί για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

610

Την καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού εν όψει της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής διατρανώνουν οι Έλληνες ηθοποιοί.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου ανάρτησαν πανό στο κτίριο του θεάτρου Rex, με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν σε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη και ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου δίνουμε το δικό μας παρών με ένα πανό και με αυτό το σύνθημα στην πρόσοψη του Θεάτρου REX, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας την ώρα της απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβρίου -παραμονή της απόφασης του δικαστηρίου- οι άνθρωποι της τέχνης αναρτήσαμε το πανό κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τετράωρη Παναττική Στάση εργασίας που έχουν ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Π.Ο.Θ.Α. για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

Προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. έξω από το Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα είμαστε εκεί».