Πάρε παράδειγμα από τους celebrities: 6 διάσημοι που πέρασαν δύσκολα αλλά δεν το έβαλαν κάτω!

1927

Γράφει η Θεοδώρα Χίσκου

Η ηθοποιός Emma Stone, βραβεύτηκε με το Oscar Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία La La Land. Στην πραγματικότητα η Emma, είχε σoβαρό πρόβλλημα με κρίσεις πανικού, τις οποίες ξεπέρασε με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχει γράψει και βιβλίο για την εμπειρία της…

Aπό πάμφτωχη, μόνη μητέρα με κατάθλιψη, έγινε δισεκατομμυριούχος. Η συγγραφέας του Harry Potter, Joan K. Rawling, έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία και έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως άνεργη γυναίκα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, κατάφερε να κάνει το αδύνατο -για άλλους- δυνατό.

Η Sarah Jessica Parker, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη New York Times, είχε δηλώσει πως ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά που είχε η οικογένεια της και έχει περιγράψει ότι μεγάλωσε ως ντικενσιανή. «Θυμάμαι ότι ήμουν φτωχή, υπήρχαν μέρες που είχαμε κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα Χριστούγεννα δεν τα γιορτάζαμε και μερικές φορές δεν κάναμε ούτε γενέθλια». Παρά την επιτυχία της, εξακολουθεί να αισθάνεται τις επιπτώσεις από αυτά που έζησε στην παιδική της ηλικία, τονίζοντας: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω μια περίεργη σχέση με το χρήμα».

Ο Stephen Edwin King, είχε δηλώσει πως κάποτε ήταν απένταρος και πάλευε να γράψει μια αράδα στο ξεκίνημα της συγγραφικής του πορείας. Έλαβε πολλά απορριπτικά σημειώματα στα βιογραφικά του για δουλειά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ζούσε σε τρέιλερ με τη γυναίκα του, έκανε πολλές δουλειές -δανείστηκε ρούχα- και πλέον είναι ένας από τους διασημότερους και πλουσιότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου.

Η δυσλεξία, η μοναξιά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια σημάδεψαν τη ζωή του. Ο Jim Carrey, έχει δηλώσει:  «Ήμουν άστεγος. Έμενα στην καρότσα ενός αυτοκινήτου για καιρό, μαζί με την οικογένειά μου. Ένιωθα θυμωμένος». Δεν το έβαλε κάτω και η τύχη του χαμογέλασε ξανά, αφού λίγα χρόνια αργότερα, όταν πια είχε μετακομίσει στο Los Angeles, πέρασε από οντισιόν και τελικά έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «In Living Color».

Ο ηθοποιός Tyler Perry, έχει εξομολογηθεί: «Πάντα πίστευα ότι θα πεθάνω πριν προλάβω να μεγαλώσω … Ένα βράδυ ο πατέρας μου γύρισε σπίτι μεθυσμένος -δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά- πήρε τη σκούπα, με κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και με χτυπούσε μέχρι που το δέρμα μου άρχισε να αποκολλάται από το σώμα μου», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως ο πατέρας του δεν ήταν ο μόνος που τον κακοποιούσε. «Όταν ήμουν 10 χρονών μια γειτόνισσα με κακοποίησε σεξουαλικά και όταν η γιαγιά μου έμαθε το τι είχε συμβεί, για να ξεπλύνει την αμαρτία, με βούτηξε σε μια μπανιέρα γεμάτη αμμωνία».