Πατάτες σαν λαζάνια: Nοστιμιά εκτάκτου ανάγκης!

1926

Η ένωση της πατάτας με το τυρί, με όποιον τρόπο και αν μαγειρεύονται, παραμένει αξεπέραστη. Αυτή τη συνταγή για πατάτες σαν… λαζάνια, με αλλαντικά και μπόλικο τυρί, την έχω σε πρώτη ζήτηση κάθε φορά που σκέφτομαι «κάτι να χορτάσω και γρήγορα».

Υλικά

5 πατάτες κομμένες σε λωρίδες
ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
τυρί που λιώνει κομμένο σε φέτες
200 γρ. μπέικον
200 γρ. γραβιέρα
1 φλ. γάλα εβαπορέ
2 αυγά
κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση

Κόβω τις πατάτες σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνω. Στρώνω σε ένα άνετο πυρέξ την πρώτη στρώση, προσθέτω το αλλαντικό, μοιράζω από πάνω το τυρί σε φέτες, πάλι πατάτες, πάλι αλλαντικό, πάλι τυρί και συνεχίζω ως πάνω.

Πάνω-πάνω βάζω το μπέικον, λίγο ακόμα τυρί, ανακατεύω το γάλα με τα αυγά και περιχύνω. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40′. Προσθέτω, αν θέλω, λίγη κέτσαπ ανάμεσα στις στρώσεις ή την κρατάω για το σερβίρισμα.

 

πηγή: bostanistas.gr