«Πεινάμε» φωνάζουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο-Με δεμένα τα χέρια στο Υπουργείο Υγείας

907

Με δεμένα τα χέρια πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Υγείας καθαρίστριες από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, γιατί παραμένουν απλήρωτες  περίπου έξι μήνες.

Οι εργαζόμενοι έφραξαν με συρματόπλεγμα την κεντρική είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Πάνω ακριβώς από το συρματόπλεγμα έχουν κρεμάσει ποδιές της εργασίας τους όπου σε κάθε μια από αυτές υπάρχει ένα γράμμα της αλφαβήτου με κόκκινα γράμματα σχηματίζοντας όλες μαζί την φράση ” πεινάμε”.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,την φύλαξη και την σίτιση ζητούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι περίπου έξι μήνες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, ακόμη, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και πέντε μηνών. «Αν μια καθαρίστρια αρρωστήσει, πληρώνει από την τσέπη της την αντικατάστασή της», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.