Πέταξαν τούρτα στην αρχηγό της «Αριστεράς» στη Γερμανία!

935

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων επιτέθηκαν με τούρτα σοκολάτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας του Κόμματος «Αριστερά» , Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης.

Οι δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους. Αμέσως μετά την επίθεση με την τούρτα, πρόλαβαν να πετάξουν φυλλάδια στα οποία εξίσωναν την επικεφαλής της ΚΟ της «Αριστεράς» με την Μπεατριξ φον Στορχ, ηγετικό στέλεχος του ξενοφοβικού  AfD, η οποία είχε επίσης δεχθεί επίθεση με τούρτα τον Φεβρουάριο. Οι δράστες, συνελήφθησαν αμέσως και τους ασκήθηκε δίωξη.

Προ ημερών, η Βάγκενκνεχτ είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με την Sueddeutsche – αναφορές που είχαν μάλιστα προκαλέσει ασυνήθιστα ισχυρές κριτικές ακόμη και μέσα στο κόμμα της Αριστεράς.

O επίσης επικεφαλής της ΚΟ της Αριστερας Ντίτμαρ Μπαρτς απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος της Βάγκενκνεχτ που διατυπώνονταν στο φυλλάδιο, τονίζοντας ότι και εκείνη καταψήφισε την αποδυνάμωση του νομικού πλαισίου για το άσυλο. Αναφερόμενος στην επίθεση την χαρακτήρισε πράξη «αντικοινωνική, ύπουλη και χαζή».