Τις τροφές που βοηθούν σημαντικά στη διαδικασία της φυσικής αποκατάστασης των βλαβών που προκαλεί το τσιγάρο στους πνεύμονες,αποκαλύπτουν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου European Respiratory Journal.
Σύμφωνα με την Δρ. Λάρσεν, τα οφέλη ίσως δεν περιορίζονται μόνο στους πρώην καπνιστές αλλά «η μελέτη δείχνει πως μια διατροφή πλούσια σε φρούτα μπορεί να επιβραδύνει τον φυσιολογικό ρυθμό γήρανσης των πνευμόνων ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν καπνίσει ποτέ».
Αν και η μελέτη δεν τεκμηριώνει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, τα άτομα που έτρωγαν κατά μέσο όρο πάνω από δύο ντομάτες ή πάνω από τρεις μερίδες φρέσκων φρούτων την ημέρα, ειδικά μήλα, είχαν βραδύτερη εξασθένηση της πνευμονικής λειτουργίας από εκείνους που έτρωγαν λιγότερη από μια ντομάτα ή λιγότερη από μια ομάδα φρούτων την ημέρα.