Ποιοι είναι οι στρατηγοί του πραξικοπήματος στην Τουρκία

1709

Τις εικόνες των στρατηγών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα δίνουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, στοχεύοντας και στη διαπόμπευσή τους.

Από το Σάββατο βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών Αρχών ο Ακίν Οζτούρκ, πρώην διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, θεωρείται ότι συμμετείχε -ακόμα και ως «εγκέφαλος»- στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, εκτός από τον Οζτούρκ που θεωρείται εκ των πρωτεργατών των πραξικοπηματιών, υπάρχουν ακόμα 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας που πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Συνελήφθη και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ. Ο Στρατηγός Μπεκίρ Ερκάν Βαν, διοικητής της τουρκικής αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, που χρησιμοποιείται παράλληλα και από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις και από το ΝΑΤΟ, συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας για συνενοχή στο πραξικόπημα.