Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η «καλλονή» του ελληνικού κινηματογράφου; (photos)

7335

Η Ελένη Προκοπίου xορεύτρια & ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου  υπήρξε μια από τις γοητευτικές παρουσίες της εποχής της…

1Το 1955 κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα – ως χορεύτρια – στον κινηματογράφο & το θέατρο. Από το 1963 και για τρία χρόνια, ήρθε η αναγνώριση και η καταξίωση ως ηθοποιός.

partener


Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «Μικρές Αφροδίτες» γνώρισε διεθνή επιτυχία!


Ακολούθησαν οι ταινίες:«Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης», «Το Πρόσωπο της Ημέρας», «Ραντεβού στον Αέρα». Με την τελευταία ταινία, η Ελένη Προκοπίου μπήκε στην οικογένεια της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

kpSnCHm

Η καλύτερη χρονιά της Ελένης Προκοπίου, όμως, ήταν το 1966. Πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες: «Παράνομοι Πόθοι», «Το Συρτάκι της Αμαρτίας», «Πέντε Χιλιάδες Ψέματα», «Οι Κυρίες της Αυλής» και «Αγάπη που δεν σβήνει ο χρόνος».

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η όμορφη ηθοποιός συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες, οι οποίες ήταν χαμηλότερου προϋπολογισμού. Ωστόσο αναγνωρίστηκαν από το κοινό, αφού έπαιξε με τους: Νίκος Σταυρίδης, Τάσος Γιαννόπουλος, Τζένη Ρουσσέα, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Σωτήρης Μουστάκας και πολλούς άλλους.

Το 1972, «Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας» ήταν η τελευταία ταινία που συμμετείχε.

Τη δεκαετία του 1970, η Ελένη Προκοπίου αποχωρεί οριστικά από τον κινηματογράφο, μετά το γάμο της με τον δραστήριο επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Συρίγο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη… την Ειρήνη.

Από τότε, δεν έχει εμφανιστεί και δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη.

hh -prokop -newΠριν λίγο καιρό, όμως, η Ελένη Προκοπίου εμφανίστηκε για δυσάρεστο λόγο, στην κηδεία της αξέχαστης Χρυσούλας Ζώκα.


Πηγή: www.paraskinia.com