Προφυλακιστέοι αστυνομικός και ληστής για την αιματηρή επίθεση στον Πάνο Καλλίτση

1310

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 11ης τακτικής ανακρίτριας, οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που παραδέχτηκε ότι εκείνος είχε την ιδέα για τη ληστεία, είπε: «Είχα μάθει ότι ένας κομμωτής, ο Καλλίτσης, έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του…»

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας μετά τη “σάρωση” των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν στο τρίγωνο Λυκαβηττός – Χαλάνδρι – Ομόνοια και το “λοκάρισμα” των τριών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Στις καταθέσεις τους στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο συλληφθέντες, ο ειδικός φρουρός και ο Ιρακινός, «δίνουν» τον 3ο συλληφθέντα, έναν 42χρονο κρατούμενο, σεσημασμένο για ληστείες με το μικρό όνομα Παντελής ως τον ιθύνοντα νου της ληστρικής επίθεσης. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει το παραμικρό στην κατάθεσή του, όμως οι αστυνομικοί στη δικογραφία συμπεριέλαβαν και μια υπόθεση του 2009 η οποία αφορά σε ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα με λεία 3.000.000 ευρώ και στην οποία συμμετείχε και ο Παντελής, δηλαδή ο ποινικός που ήταν μέλος της συμμορίας που επιτέθηκε στον Πάνο Καλλίτση. Μάλιστα, τότε ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους αστυνομικούς ότι από αυτή την υπόθεση πήρε 400.000 ευρώ εκ των οποίων τις 100.000 τις έδωσε για να αγοράσει μια πανάκριβη Aston Martin.

“Συμμετείχα, πυροβόλησα αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο δόλο. Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολισμό στο στήθος υπήρξε μια εκπυσοκροτηση του όπλου” ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση, σεσημασμένος ληστής. Επιπλέον, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία από το ζευγάρι.

Συγγνώμη από τον κομμωτή, Πάνο Καλλίτση και τη σύζυγό του, Έλενα Χριστοπούλου, για την επίθεση σε βάρος τους και όσα υπέστησαν ζήτησε ο 29χρονος ειδικός φρουρός στην απολογία του. «Στο σημείο που με αφορά αισθάνομαι ντροπή και είμαι υπόλογος για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν και αισθάνομαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Πίστεψα ότι ο συγκατηγορούμενός μου θα κάνει κάποια διάρρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του το όπλο. Αν γνώριζα κάτι τέτοιο δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν θα συμμετείχα» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα 13 σελίδων ανέφερε, ότι γνώρισε τον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του μέσω μίας εξαδέλφης του πριν από μερικούς μήνες στην Πάτρα, του ανέφερε ότι ήταν αδειούχος από τις δικαστικές αρχές όπου κρατούνταν, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία, και έτσι ανέπτυξαν κάποιου είδους φιλική σχέση και συγκεκριμένα μιλούσαν για διάφορα πράγματα για τις φυλακές, τον τρόπο διαβίωσης του και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού. “Πάνω στις συζητήσεις μας αναφερόμασταν και σε “επώνυμα” άτομα, που βγαίνουν στην τηλεόραση και πως συμπεριφέρονται” είπε και πρόσθεσε πως εκεί ο συγκατηγορούμενός του, του ανέφερε το όνομα του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και τον ρώτησε ο κρατούμενος τι  γνωρίζει γι αυτόν. «Ανέφερα ό,τι έχω ακούσει, ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του όταν τελειώνει τη δουλειά του», υποστήριξε.
Παράλληλα, ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως σε συνάντηση τους στις 30 Ιανουαρίου 2016 του είπε ότι θέλει βοήθεια σε μια δουλειά ζητώντας του να του βρει ένα ακόμα άτομο.

«Ευθύς αμέσως τον ρώτησα για ποιο άτομο πρόκειται και μου είπε για τον Πάνο Καλλίτση. Μου ανέφερε δε ότι έμαθε πως μένει στο λόφο του Λυκαβηττού και θα τον περίμενε εκεί προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του, που ενδεχομένως θα είχε μαζί του. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό, πλην όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορούσα να τον βοηθήσω και πως είχε μεγάλη ανάγκη. Τελικά του είπα ότι θα το κάνω λέγοντάς του ταυτόχρονα να μην μου ξαναζητήσει κάτι τέτοιο ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το περιστατικό ο κατηγορούμενος τόνισε «Περίπου στις 20:30 της ίδιας ημέρας, τηλεφώνησα στον συγκατηγορούμενό μου και τον ενημέρωσα ότι ο Πάνος Καλλίτσης αποχώρησε από το κομμωτήριο… Σε όλη τη διαδρομή δεν έβλεπα και δεν ακολούθησα την πορεία που είχε το όχημα του Π. Καλλίτση….απλά πέρασα χωρίς να μείνω πλησίον της οικίας του, δεν σταμάτησα και συνέχισα την πορεία προς το σπίτι μου».

Παράλληλα υποστήριξε πως για την ύπαρξη του όπλου έμαθε μετά την επίθεση. Συγκεκριμένα ανέφερε : «Έπειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου ο συγκατηγορούμενός μου και όταν τον ρώτησα τι έγινε στο σπίτι του Καλλίτση, μου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έγινε μαλακία. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω”. Στο σημείο αυτό αιφνιδιάστηκα, καθώς άκουσα για πρώτη φορά από τον συγκατηγορούμενό μου ότι έφερε μαζί του όπλο μη γνωρίζοντας ακριβώς τί είχε συμβεί στην οικία του Καλλίτση και μου ανέφερε ότι το είχε πάρει απλά για εκφοβισμό, ενώ εγώ το μόνο που πραγματικά γνώριζα όπως αρχικά μου είχε αναφέρει ο ίδιος, ήταν ότι θα περίμενε τον Καλλίτση έξω από την οικία του μαζί με τον έτερο συγκατηγορούμενό μας προκειμένου να του κλέψουν τις εισπράξεις που έφερε μαζί του”.

Ο τρίτος κατηγορούμενος ληστής, ιρακινής καταγωγής, θα απολογηθεί την Τετάρτη επειδή ο δικηγόρος του δήλωσε κώλυμα.