Προκαλεί ξανά ο Φάμπρ: Ηλίθιοι κάποιοι έλληνες καλλιτέχνες

1089

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιαν Φαμπρ, ο φλαμανδός καλλιτέχνης, που έγινε γνωστός για την παράστασή του με τα παλλόμενα πέη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» δηλώνει :«Υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» και τονίζει πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχε την ελευθερία να διοικήσει το Φεστιβάλ.

«Είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γιαν Φαμπρ αναφέρεται και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές. «Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν» επισημαίνει.