“Προσευχηθείτε για να γίνει γκέι ο πρίγκιπας Τζορτζ”

1231

Σάλο έχει προκαλέσει η παρότρυνση ιερέα της Μεγάλης Βρεανίας να προσευχηθούν οι χριστιανοί ώστε να γίνει γκέι ο πρίγκιπας Τζορτζ.  Όπως αναφέρει, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Εκκλησία της Αγγλίας θα υποχρεωθεί σύντομα να υποστηρίξει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Πρόκεται για τον αιδεσιμότατο Κέλβιν Χόλντσγουορθ της Επισκοπικής Εκκλησίας της Σκωτίας ο οποίος προτείνει οι χριστιανοί της Αγγλίας να «ζητήσουν από τον Ύψιστο να ευλογήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ με την αγάπη, όταν μεγαλώσει, ενός εξαιρετικού νέου». Καλεί τους χριστιανούς να πιέσουν την Βουλή των Κοινοτήτων και τα πολιτικά κόμματα και να θίξουν το θέμα στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Τρεις χιλιάδες ακολούθους συγκέντρωσε το μπλογκ του μετά την ανάρτησή του αλλά δέχτηκε και μηνύματα μίσους. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για παιδεραστή, τον χαρακτήρισαν «άρρωστο», «διεφθαρμένο», ακόμη και «παραπλανημένο τράγο».

Ο ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, Γκάβιν Άσεντιν που είχε υπηρετήσει τη βασίλισσα από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017, σχολίασε πως το να «προσευχόμαστε να γίνει ομοφυλόφιλος ο πρίγκιπας είναι κάτι περισσότερο από κατάρα» και κάλεσε τους πολίτες:

«Αν πρόκειται να προσευχηθείτε για τον πρίγκιπα Τζορτζ, προσευχηθείτε να είναι χαρούμενος… και προσευχηθείτε να εκτελέσει το καθήκον του ως πρίγκιπας, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Δεν είναι μια θετική προσευχή. Δεν είναι μια ευχή, είναι περισσότερο κατάρα από παραμύθι. Θα έλεγα ότι είναι βαθιά μη χριστιανική», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο η Επισκοπική Εκκλησίας της Σκωτίας έγινε το πρώτο μεγάλο χριστιανικό δόγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέτρεψε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.