Πύρινη κόλαση στην Κύπρο – Δύο πυροσβέστες νεκροί

1142

Δύο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους απο την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή στην Κύπρο, στους πρόποδες του Τροόδους.

Ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 ετών, είναι ο δεύτερος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του στη μάχη της κατάσβεσης. Βρισκόταν σε βυτιοφόρο που ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων. Στο ίδιο όχημα βρισκόταν και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Ο Αριστοτέλους είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Στο ίδιο όχημα βρισκόταν και τρίτος δασοπυροσβέστης, ο οποίος νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου τόνισε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά απειλεί την περιοχή της Ασίνου.

Το κρίσιμο μέτωπο, τόνισε ο κ. Νικολάου, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Σολέα και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν 10 εναέρια μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται στη μάχη να ριχθούν και αεροσκάφη από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή αφού υπολογίζεται ότι η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.