Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου
Από χθες το βράδυ μια γειτονιά του βορειοδυτικού Λονδίνου πανηγυρίζει. Η Watford επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, μετά από πάρα πολλά χρόνια και θα βρεθεί από του χρόνου αντίπαλος με τα μεγαθήρια του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Η μοναδική ίσως ομάδα που στον περασμένο αιώνα ήταν γνωστή στην Βρετανία, όχι για το ποδόσφαιρο που έπαιζε αλλά για τον πρόεδρο της, τον Sir Elton John. Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά αυτήν την ομάδα και τους φιλάθλους της και εντυπωσιάστηκα από την αγάπη, την χαρά και την ανιδιοτέλεια που προσεγγίζουν το ποδόσφαιρο, ακόμα και σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην δεύτερη κατηγορία. Την ίδια ώρα που εμείς μετράμε νεκρούς και μαχαιρωμένους.
Ας γυρίσουμε όμως στο Watford. Σήμερα οι νοικοκυρές θα έχουν βγάλει τα καλά τραπεζομάντηλα και τα καλά σερβίτσια και κάποιοι τυχεροί πιθανόν να γευτούν το υπέροχο κοτόπουλο με σπανάκι και φέτα. Αφιερωμένο στα παιδιά από το 1881 που το πίστεψαν, καθώς και στους Έλληνες του Λονδίνου που υποστηρίζουν αυτή την ομάδα.
Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και χτυπημένο
250 γρ. σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 ασπράδια αυγού
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. σάλτσα ντομάτα
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθεί (3-4 λεπτά).
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα. Βάζουμε σε κάθε φιλέτο μια κουταλιά από το μίγμα με το σπανάκι και το τυλίγουμε σε ρολό.
Βουτάμε κάθε ρολό πρώτα στα ασπράδια και έπειτα στην φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με λάδι.
Ψήνουμε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα πάνω από κάθε ρολό και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
Καλή Επιτυχία!