Σάλος στη Βαρκελώνη για το υψηλό κόστος διαμονής του Βαρουφάκη!

1294

Αντιμέτωπη με σφοδρές επικρίσεις  βρίσκεται η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, καθώς παραδέχθηκε ότι ξόδεψε 950 λίρες, δηλαδή 1.211 ευρώ από το δημόσιο ταμείο για την τριήμερη διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Πρόκειται για το συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τον περασμένο Οκτώβριο, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως γράφει η «Telegraph», ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τη σύζυγό του επέλεξε να μείνει σε δύο διαφορετικά  boutique hotel πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκε την Βαρκελώνη.

Το Ciudadanos, η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει ότι τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου, ότι απέκρυψε τον λογαριασμό.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε στην Telegraph ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών, όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. «Εξαιτίας της υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο βραδιές στο πολυτελές Hotel Mercer και την Τρίτη βραδιά μεταφέρθηκαν στο Hotel Neri. Ο λόγος της αλλαγής, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, ήταν πως δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο κ. Βαρουφάκης.  Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου. «Η Κολάου προσπάθησε να αποσιωπήσει το κόστος της επίσκεψης του Βαρουφάκη και το πώς η δήμαρχος ξοδεύει για τους φίλους της», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Η δήμαρχος από την πλευρά της, απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. «Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκπρόσωπος της Κολάου επίσης ανέφερε, ότι όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται, ότι έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Βαρκελώνης είχαν σχηματιστεί ουρές από εκατοντάδες Ισπανούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του  Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για την δημοκρατία στην Ευρώπη. Εκατοντάδες πολίτες περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στην αίθουσα των 300 ατόμων όπου μίλησε ο Βαρουφάκης.