Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα έτοιμο φύλλο Σφολιάτας
-
Για τη γέμιση
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 3 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερυ
-
Για την κρέμα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 1 φλ. αρακά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- διάλυμα αβγού ή γάλα για το φύλλο
Εκτέλεση
Για τη συγκλονιστική κοτόπιτα, βράζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ σε νερό για 45′. Αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε τα υλικά. Κρατάμε το ζωμό για την κρέμα, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Ψήνουμε για 2′.
Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να ενωθούν. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με αβγό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45′ να ροδίσει.
Σερβίρεται ζεστή σαν κυρίως γεύμα.
Πηγή: argiro.gr