Σκιάθος : Ιδανική επιλογή για αξέχαστες καλοκαιρινές αποδράσεις

276

Κομμάτι του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Σκιάθος αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό ελλήνων και ξένων επισκεπτών χάρη στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και τη σπάνια φυσική ομορφιά της.

 

Η άρτια τουριστική υποδομή του νησιού ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των παραθεριστών, που απολαμβάνουν τις χαρές του ήλιου και της θάλασσας στις ειδυλλιακές ακρογιαλιές, τις χρυσές αμμουδιές και τις οργανωμένες παραλίες με τα θαλάσσια σπορ.

Κοντά στην πόλη της Σκιάθου (σε απόσταση 3-4 χλμ) βρίσκονται η Μεγάλη Άμμος και η Φτελιά, λίγο μακρύτερα δε ο Βασιλιάς και οι Αχλαδιές.

  

 

Στο νότιο τμήμα του νησιού οι επιλογές είναι αμέτρητες: Τζανεριά και Καναπίτσα, παραλία Κουτσούρη, Κολιός και Βρωμόλιμνος, Αγία Παρασκευή (η παραλία του Πλατανιά), Πόρος, Τρούλλος, Μάραθα, Ξενία (Αμπελάκια) και, ασφαλώς, Κουκουναριές, μαγευτική παραλία σε πευκόφυτη περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη δυτική ακτογραμμή, ιδανική για ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, περιμένουν τους παραθεριστές η Μπανάνα (Κρασσά), η Μικρή Μπανάνα (συνέχεια της Μπανάνας), η Αγία Ελένη, η Κρυφή Άμμος, το Μανδράκι (Λιμάνι του Ξέρξη), η Ελιά και το Άγκιστρο.

  

 

 

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού οι παραθεριστές ανακαλύπτουν την ωραία αμμουδερή παραλία του Ασέληνου, το Μικρό Ασέληνο, τις Αλυγαριές, την Κεχριά (Παραντάιζ), το Λιμενάρι και τον Άγιο Παντελεήμονα. 

 

Στο βόρειο άκρο της Σκιάθου βρίσκεται η παραλία του Κάστρου, του πάλαι ποτέ οχυρού των Σκιαθιτών, ανατολικότερα δε τα φημισμένα Λαλάρια, παραλία με άσπρα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά (φθάνετε με εκδρομικό σκάφος από την πρωτεύουσα). 

 

Το παζλ συμπληρώνουν οι παραλίες στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού: Μπανάνα Μπιτς, ακρογιαλιά Νικοτσάρα (Λεχούνι), Μέγας Γιαλός, Γλυφονέρι και Ξάνεμος. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από την πρωτεύουσα δίνουν τη δυνατότητα στους παραθεριστές να γνωρίσουν υπέροχες αμμουδερές παραλίες με διάφανα νερά στην Τσουγκριά, νησάκι που βρίσκεται ανατολικά από το νότιο άκρο της Σκιάθου και σε απόσταση μικρότερη των 2 ν.μ. από το λιμάνι της πρωτεύουσας.

 

Πηγή: in.gr