Σοκ: ο πρέσβης της Βενεζουέλας παρενοχλούσε σεξουαλικά ελληνίδες υπαλλήλους της πρεσβείας

1313

Απίστευτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα έρχονται στο φως. Ανάμεσα στα θύματά του και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Φρανγκλίν Ραμόν Γκονζάλες, κατά την 8μηνη παραμονή του στην Αθήνα, παρενοχλούσε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα: «Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χαΐδευε το μπούτι. Μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Γκονζάλες φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει μια από τις γυναίκες, ενώ χρησιμοποιούσε πολύ συχνά βία. «Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω, τραβώντας με, με βια από τα χέρια», καταγγέλλει άλλη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της πρεσβείας.

Μία άλλη πρώην υπάλληλος κατήγγειλε ότι «μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”. Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και σε πρόσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα».ρεσβείας. Αλλά οι καταγγελίες τους δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρουν, η παραβατική συμπεριφορά του πρέσβη δεν σταμάτησε εκεί! Μια από τις πρώην υπαλλήλους κατήγγειλε ότι «μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”. Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και σε πρόσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ενημερωθεί για τη… δράση του απεσταλμένου του στην Αθήνα μέσω επιστολής που του είχε στείλει τον Μάρτιο του 2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας του εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για το «ευαίσθητο θέμα» που είχε προκύψει με τον πρέσβη στην Αθήνα, ζητώντας την παρέμβασή του.

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γκονζάλες, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», κλήθηκε στο Καράκας για εξηγήσεις, ενώ ο αντικαταστάτης του απέλυσε τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει.

Η εμπλοκή του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που με ανακοίνωσή της καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να απαντήσει αν συγκάλυψε την υπόθεση.