Είναι ένα πραγματικά πεντανόστιμo πιάτο, με πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Είναι εντελώς διαφορετικό γεύμα από τα μακαρόνια με κιμά γιατί αφενός φτιάχνεται στο φούρνο και αφετέρου περιέχει πολλά τυριά και ολόκληρα κεφτεδάκια.
Υλικά
2 φύλλα δάφνης
10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πακέτο σπαγγέτι
1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξτε τα κεφτεδάκια όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό και λάδι.
Σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα σκόρδα αλλά προσέξτε να μην καούν.
Έπειτα προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια και ροδίστε καλά. Βάλτε τα φύλλα δάφνης. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, βράστε για 20-30 λεπτά και προσθέστε ελάχιστο νερό, αν τυχόν χρειάζεται.
Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι.
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστε τα για λίγο από το τηγάνι.
Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι για να «ξεκολλήσει» η σάλτσα και πετάξτε τα φύλλα δάφνης.
Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά και τοποθετήστε όμορφα από πάνω τα κεφτεδάκια. Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί.
Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα. Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη.
Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν.
Καλή Επιτυχία!
πηγή: dailystories.gr