Στο «Ολύμπια» τα προσωπικά αντικείμενα της Κάλλας – Έκθεση με ελεύθερη είσοδο

731

Συλλογή τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας παρουσιάζεται στον φυσικό της χώρο, την πρώην στέγη της Λυρικής, το θέατρο Ολύμπια. Η Μαρία Κάλλας που συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό της, περισσότερα από 40 χρόνια μετά το θάνατό της, έρχεται κοντά στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μέσα από προσωπικά της αντικείμενα.

Με την εγκαινίαση της μόνιμης έκθεσης αναδεικνύεται η δύναμη, η μοναδικότητα και η λάμψη της Μαρίας Κάλλας και ταυτοχρόνως δημιουργείται διαχρονική σύνδεση μεταξύ της καλλιτέχνιδας και του θεάτρου, που αποτελούν δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας του λυρικού θεάτρου και του Θεάτρου Ολύμπια. Η έκθεση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρίας Κάλλας αποτελεί μέρος της συλλογής του Δήμου Αθηναίων.

Το Ολύμπια διαχειρίζεται ο Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Την έκθεση εγκαινίασε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές προσπάθειες που έχουν γίνει ανά τα χρόνια για να φτιαχτεί ένας χώρος που να τιμά τη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας.

Μιλώντας για την έκθεση η Μαρία Φλώρου, η οποία ανέλαβε τη γενική εποπτεία της, ανέφερε ότι το εγχείρημα αυτό «σκοπό έχει να αναδείξει την αξία της, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους επισκέπτες του χώρου για το φαινόμενο Κάλλας και να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω αναζήτηση του έργου και της ζωής της».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας:  21.05.19 – 31.07.19 | Τρίτη με Παρασκευή 10.00-18.00 | Σάββατο & Κυριακή 10.00-14.00