Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο; Για πρώτη φορά άφησε “ανοιχτό παράθυρο” ο Τσίπρας

669

Aνοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο άφησε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο». «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

To ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο άφησε όμως ανοιχτό και ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή το στο κανάλι ITV των Ιωαννίνων.
Ο κ. Βερναρδάκης είχε τον παρακάτω διάλογο:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;

Βερναρδάκης: Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική.