Στο σφυρί αναμνηστικά από τη συλλογή του Φρανκ Σινάτρα

662

Εκατό αντικείμενα από τη συλλογή του Φρανκ Σινάτρα τα οποία φύλασσε μέχρι τον θάνατό της η τελευταία σύζυγός του Μπάρμπαρα δημοπρατήθηκαν στη Νέα Υόρκη, μια πώληση που απευθύνεται στους λάτρεις της τέχνης αλλά κυρίως στους θαυμαστές του τραγουδιστή με τη χρυσή φωνή.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας, ένα δακτυλίδι αρραβώνων το οποίο στολίζει ένα μεγάλο διαμάντι 20 καρατίων, πωλήθηκε ήδη αντί 1,7 εκατομμυρίου δολαρίων σε μια πρώτη δημοπρασία που οργανώθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s που ανέλαβε την πώληση της συλλογής.

Το δακτυλίδι ήταν το ένα από τα δύο που ο Φρανκ Σινάτρα πέταξε πάνω σε ένα κρεβάτι, μια μέρα, μπροστά στην Μπάρμπαρα, ζητώντας αυτή να διαλέξει τι της άρεσε περισσότερο, χωρίς ωστόσο να μιλήσει για γάμο. «Εκείνη είπε: ‘σύμφωνοι, εγώ διαλέγω το διαμάντι και εσύ το δάκτυλο που θα το φορέσω’ και έτσι έγινε δακτυλίδι αρραβώνων», εξήγησε ο Κουίγκ Μπράνινγκ, αντιπρόεδρος και εδικός επί των κοσμημάτων του Σόθμπις.

Η Μπάρμπαρα και ο Σινάτρα παντρεύτηκαν το 1976. Έμειναν 22 χρόνια παντρεμένοι. Ο τραγουδιστής του άλμπουμ «Ol’ Blue Eyes» πέθανε το 1998 και εκείνη σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2017. Ήταν ο τέταρτος και τελευταίος γάμος του διάσημου ηθοποιού και παραγωγού. Ο πρώτος ήταν το 1939.

Εκτός από το διαμαντένιο δακτυλίδι, η συλλογή έχει έργα αξίας, όπως έναν πίνακα του αμερικανού ζωγράφου Ουόλτ Κουν που εκτιμάται από 300.000 έως 500.000 δολάρια και έναν άλλον του ιμπρεσιονιστή συμπατριώτη του Τσάιλντ Χάσαμ που εκτιμάται μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

Ωστόσο πολλά αντικείμενα είναι αλληλένδετα με τον ίδιο τον Σινάτρα, όπως πορτρέτα, ένα άγαλμα, χρυσοί δίσκοι, αφίσες συναυλιών, χειρόγραφα σενάρια.

Ορισμένα αντικείμενα των οποίων η αξία εκτιμάται στα 50 δολάρια είναι προσιτά στο ευρύ κοινό, κυρίως με την ηλεκτρονική δημοπρασία που άρχισε στις 27 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, η οποία αποτελεί συμπλήρωμα της σημερινής φυσικής δημοπρασίας.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης πίνακες που ζωγράφισε ο Σινάτρα, οι οποίοι δείχνουν μια άλλη πλευρά του καλλιτέχνη.

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Σινάτρα παραμένει ένα κεφάλαιο του αμερικανικού πενταγράμμου, καθώς ακούγεται κάθε μήνα από σχεδόν 15 εκατομμύρια συνδρομητές του Spotify, αρκετά περισσότερο από τον Μπομπ Ντίλαν, τον ‘Ελβις Πρίσλεϊ και τον Μπομπ Μάρλεϊ.

Πηγή: newsbeast