Στους 11 οι νεκροί από τον τυφώνα που σαρώνει την Ιαπωνία

534

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα Χατζίμπις, που έπληξε την ανατολική και την κεντρική Ιαπωνία, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Προκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα των τελευταίων 60 ετών.

Οι αρχές είχαν προτρέψει 6 εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους σε περιοχές που θα πλήττονταν από τον τυφώνα, κατά εκτιμήσεις τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία.

Ο Χατζίμπις έφερε βροχοπτώσεις «χωρίς προηγούμενο», σύμφωνα με Ιάπωνες μετεωρολόγους, με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Προηγούμενος απολογισμός, που μετέδωσε νωρίτερα το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς, 106 τραυματίες και τουλάχιστον 15 αγνοούμενους. Δεν έγινε σαφές εάν τα επιπλέον θύματα για τα οποία έκαναν λόγο οι αξιωματούχοι συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους.

Το ακραίο φαινόμενο σφυροκόπησε το Τόκιο, όπου οι συγκοινωνίες παρέλυσαν, ποτάμια υπερχείλισαν, πριν κινηθεί κατά μήκος των βορειοανατολικών ιαπωνικών ακρών.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ