Σούπερ Λοταρία τα Χριστούγεννα: Μοιράζει 10 εκατ. ευρώ – Πως θα μπείτε στην κλήρωση

923

Μετά την πρώτη λοταρία έρχεται και η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα όπου συνολικά 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Θα αφορά συναλλαγές από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2017 καθώς και του περασμένου μήνα Νοεμβρίου.

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές, ή μέσω web-banking. Για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι μέσα από την όλη διαδικασία που γίνεται αυτόματα και χωρίς οι πολίτες να κάνουν κάτι σύνθετο να περιορίσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή που σημειώνεται ιδιαίτερα σε καθημερινές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα στην παροχή υπηρεσιών από διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών, ή στη μη έκδοση αποδείξεων από καταστήματα κ.τ.λ.

Σε ειδική εφαρμογή στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) μπορεί ο καθένας να βρει το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Για την πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet (που χρησιμοποιούνται για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων).

Τα 1.000 ευρώ που προκύπτουν από την κλήρωση είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Για αξία συνολικών συναλλαγών έως 100 ευρώ αντιστοιχούν 100 λαχνοί, για 500 ευρώ 300 λαχνοί, για 1.000 ευρώ 467 λαχνοί, για 2.000 ευρώ 717 λαχνοί.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημέρα που θα διεξαχθεί η μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει περίπου στο τέλος του Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται ανελλιπώς, αφού σκοπός του υπουργείου δεν είναι άλλος απ’ το να κατευθύνει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή.