Συγγνώμη κόσμε … για τον Μπόρις Τζόνσον

1043

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να αναθέσει την βρετανική διπλωματία στα χέρια του Μπόρος Τζόνσον, πρώην δημάρχου του Λονδίνου και ενός εκ των ηγετών υπέρ του Brexit.

Με τη φράση “συγγνώμη αγαπητέ κόσμε”,  η βρετανική εφημερίδα “Daily Mirror” απολογείται για την επιλογή αυτή.

O αθυρόστομος συντηρητικός βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών και τα social media έχουν πλημμυρίσει από σχόλια χρηστών που εκφράζουν απογοήτευση αλλά και χλευασμό για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η Τερέζα Μέι.

Αλλά και ο ηγέτης των Βρετανών Φιλελεύθερων, Τιμ Φάρον, σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά την κίνηση της Μέι να αναθέσει στον Συντηρητικό πολιτικό με την κοφτερή γλώσσα το νευραλγικό αυτό χαρτοφυλάκιο.

“Η φήμη της Τερέζα Μέι αμαυρώθηκε από τη στιγμή που εμπιστεύτηκε τον Μπόρις Τζόσον στο υπουργείο Εξωτερικών . Ο Τζόνσον θα έχει τώρα περισσότερο χρόνο να απολογείται στα κράτη που έχει προσβάλλει”, ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Βρετανίας.

Και ο ο διεθνής Τύπος εκφράζει την έκπληξή του για την τοποθέτηση του Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, επισημαίνει, πάντως, ότι δεν θα είναι αυτός που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit.

” Έκπληξη… Ο Τζόνσον ένας εκ των ηγετών του Leave είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας”, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Bild” απεικονίζοντας τον Συντηρητικό πολιτικό με ανακατεμένα – όπως πάντα – τα ξανθά μαλλιά του.