Τα κινηματογραφικά στούντιο αναζητούν τώρα ηθοποιούς διάσημους στο Instagram

562

Στη σημερινή εποχή, όταν οι εκπρόσωποι κινηματογραφικών στούντιο αναζητούν ηθοποιούς δεν τους ρωτάνε για τους ρόλους που έχουν στο ενεργητικό τους, αλλά θέλουν να μάθουν πόσους ακόλουθους έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό αγχώνει κάποιους ηθοποιούς.

«Ένα από τα πιο καταθλιπτικά πράγματα για μένα είναι ότι με ρωτάνε σε ακρόαση για το Instagram και πόσους ακόλουθους έχω» δήλωσε πρόσφατα η ηθοποιός Σαμάνθα Κόλεϊ στην εφημερίδα «The New York Post». «Γίνεται ασαφές το τι θέλουν οι άνθρωποι να είναι μια ηθοποιός».

Η ηθοποιός που συμπρωταγωνιστεί στη σειρά του National Geographic «Genius: Picasso» τόνισε ότι συνάδελφοί της αξιοποιούν την παρουσία τους στα social media ως διαπραγματευτικό χαρτί για να κλείσουν δουλειά. «Οι ηθοποιοί λένε τώρα:”Έχω ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Αν με προσλάβεις σε μια ταινία, μπορώ να εγγυηθώ ένα εκατομμύριο ανθρώπους”» ανέφερε η Σαμάνθα Κόλεϊ, η οποία έχει κάτω από 4.500 ακόλουθους.

Όσοι γνωρίζουν καλά το Χόλιγουντ λένε στην «The New York Post» ότι πιο συχνά οι υπεύθυνοι casting αναζητούν ηθοποιούς που είναι επίσης influencers, ειδικά εφ’ όσον οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το YouTube Red και το Facebook, λανσάρουν πρωτότυπο περιεχόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ