Τα Μουσεία Ακρόπολης & Μπενάκη στα 41 κορυφαία του κόσμου…! (photos)

1403

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

admin-ajax

Ποια ελληνικά Μουσεία πρέπει να επισκεφτεί κανείς πριν…αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο; Το Μουσείο Ακρόπολης & το Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι, αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας «Telegraph» , που τα συγκαταλέγει μεταξύ… των 41 πιο εντυπωσιακών Μουσείων στον κόσμο.

Το επιβλητικό & εμβληματικό Μουσείο Ακρόπολης, που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2009 και σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, εκθέτει: ευρήματα αρχαϊκής και κλασικής περιόδου από την Ακρόπολη, όπως περήφανα αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα ανάγλυφα ζώων.

1149371_42779_20170118_sooc1484737991Η ιστοσελίδα κάνει, επίσης, αναφορά: στην αίθουσα του Παρθενώνα, στη μαρμάρινη ζωφόρο και στα γλυπτά που αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν το 1801.

newego_LARGE_t_1101_54575962

Το Μουσείο Μπενάκη «αναψηλαφεί» την ελληνική τέχνη έως τον 20ό αιώνα. Γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες, έπιπλα και κοστούμια είναι μερικά εκ των εκθεμάτων του, από τα οποία ξεχωρίζουν, σύμφωνα με την Telegraph, ο Θησαυρός της Θεσσαλίας (χρυσά κοσμήματα του 2ου αιώνα π.Χ.), δυο πρώιμα έργα του Ελ Γκρέκο και η ανακατασκευή δυο ξυλόγλυπτων κοζανίτικων δωματίων του 18ου αιώνα.

ta-mouseia-akropolis-kai-mpenaki-sta-41-kalutera-tou-kosmou

MPENAKHΜεταξύ  άλλων Μουσείων που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όσο ζει, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο και το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, τα Μουσεία Βατικανού στη Ρώμη, το Πράντο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Σχεδίου και το Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ, το Μουσείο της Σαγκάης και πολλά ακόμα.