Τα σχόλια μετά την παρέμβαση Κοντομηνά στο “Happy day”

1960

Το πρωί της Τρίτης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολίασε με τους συνεργάτες της την χθεσινή παρέμβαση Κοντομηνά στο Happy day. Είπε χαρακτηριστικά:

«Χθες μπορεί υπήρξε μία παρέμβαση, που δεν θα σχολιάσουμε, γιατί ήταν μία αυθεντική παρέμβαση ενός ανθρώπου που κάτι ήθελε να πει. Εγώ θέλω να πω στα τρία χρόνια που είμαστε εδώ, ποτέ δεν μας έχει δώσει γραμμή για το τι πρέπει να πούμε, ποτέ δεν μας έχει απαγορεύσει να πούμε κάτι. Γι αυτό σε αυτή την εκπομπή ακούτε πάντα ακούτε όλες τις απόψεις. Γιατί είμαστε υπέρ της πολυφωνίας. Και ποτέ μία άποψη, δεν φιμώθηκε, δεν κουκουλώθηκε. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Και από εκεί και πέρα, πέραν του αξιώματος του, που είναι ο πρόεδρος του καναλιού μας, είναι ενεργός τηλεθεατής του Happy Day. Δεν χάνει το κομμάτι του Βερύκιου και του Λάμπρου. Μας στέλνει μηνύματα».
O Δήμος Βερύκιος είπε: «Για κότες μας έχεις; Στα κοτέτσια οι κότες! Αυτό το παλιό επάγγελμα που κάνουμε του δημοσιογράφου- ελεύθερου ρεπόρτερ σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο ένστικτο για την πηγή του και τη μετάδοση της είδησης. Εγώ όλο αυτό το διάστημα έχω καταλάβει από τη ΄΄γυροβολιά” μου την καθημερινή ότι η παρέα μας είναι μεγάλη…Θυμάστε τις σας είχα πει πριν από λίγες ημέρες; Ότι παιδιά στα σχόλια πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι αυτή η πρωινή παρέα έχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από επιχειρηματίες, από ανθρώπους του μόχθου, από άνεργους, από εργατικούς, από κηφήνες… Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι έμπορος, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έφερε τις ασφάλειες στην Ελλάδα. Ξέρεις τι είναι στη δεκαετία του ’60 να πας να πουλήσεις στην ελληνική αγορά ασφάλειες ζωής; Άντε να πείσει εκείνη την εποχή την ελληνική κοινωνία!…Το ότι έκανε παρέμβαση και είπε την άποψη του ο  Κοντομηνας, κι αυτό είναι επιτυχία για την εκπομπή μας! Το ότι είμαστε ζωντανός οργανισμός. Ανάβουν τα αίματα. Αλίμονο αν δεν άνεβαν τα αίματα! Θα ήμασταν για το νεκροταφείο. Στο νεκροταφείο όλοι θα πάμε. Μέχρι να πάμε, θα λέμε και την άποψη μας και θα την διατυπώνουμε και θα νευριάζουμε. Αυτή είναι η ζωή».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανώτας που είχε προκαλέσει με σχόλιο του, τον εκνευρισμό του Δημήτρη Κοντομηνά είπε: «Εδώ έχουμε αρπαχτεί εκατό φορές! Μεταξύ μας…Μέσα σε μία οικογένεια, όλα γίνονται! Και αγάπες και λουλούδια!».

Τότε αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ήταν η κακιά στιγμή. Και θέλω να πω το εξής στον κόσμο. Από τον πρόεδρο το θέμα θεωρήθηκε λήξαν ευθύς αμέσως. Μλήσαμε και στο τηλέφωνο. Και όλοι με έπαιρναν τηλέφωνο να μάθουν τι παρασκήνιο υπάρχει. Και έλεγα παιδιά δεν υπάρχει παρασκήνιο».