Ποιος Γκάλης; Δείτε τον Τσίπρα με το δάχτυλο στην μπάλα

1907

Τη δόξα των Χάρλεμ Γκλομπτρότερς φαίνεται ότι ζήλεψε ο Αλέξης Τσίπρας όταν υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης.

Μιμούμενος τις κινήσεις που έκαναν οι ζογκλέρ της πορτοκαλί μπάλας ο πρωθυπουργός πήρε τη μπάλα που του έκανε δώρο ο μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας και σε μια επίδειξη ικανοτήτων με τα δάχτυλα στριφογύρισε τη μπαλα προκαλώντας το γέλιο του Νίκου Γκάλη.

Στο διάλογο, δε, που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συμβουλές από τον «γκάνγκστερ» για το πώς γίνονται τα «σπασίματα» στον αέρα.

«Πως το κάνατε και στεκόσαστε στον αέρα; Προσπαθούσαμε, όλα τα παδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πως το κάνατε;» ρώτησε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει ο «Νικ», «το έκανα… Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πως…»

Ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ακόμα ότι «θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας…».

«Νίκος Γκάλης» θα ονομαστεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα του Νίκου Γκάλη στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδωση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων». Ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε για πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.

πηγη:protothema.gr